cure-careBeeldcommunicatie, juist in de zorg!

Communiceren via beelden (‘beeldbellen’) is een effectief middel om de tevredenheid van uw cliënten en patiënten verder te optimaliseren. Ook professionals in de zorg ervaren dat beeldcommunicatie bijdraagt aan een hogere kwaliteit van zorg.

Beeldcommunicatie is een techniek die de drempel voor cliënten om contact te zoeken verlaagt. Bij een acute vraag heeft een begeleider meer mogelijkheden voor een korte en efficiënte interventie. Letterlijk in één oogopslag zien begeleiders hoe de cliënt zich voelt en kan de prioriteit voor de opvolging worden bepaald.

Gebruik uw eigen apparatuur

Daarom kiezen steeds meer zorginstellingen voor beeldcommunicatie. Het grote voordeel van de oplossingen die HPS aandraagt, is dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van de smartphones en tablets die in uw instelling al voorhanden zijn. Technisch is die apparatuur er optimaal geschikt voor. Daardoor bent u niet gebonden aan de oplossingen van leveranciers.

scherm

Waarom beeldcommunicatie?

  • Beeldbellen tussen zorgprofessionals en cliënten
  • Te gebruiken als video-deurintercom
  • Gebruik van emoticons mogelijk als visueel patiëntvolgsysteem, om aan te geven hoe een cliënt zich voelt waardoor (on)geplande zorg beheersbaar wordt
  • Mogelijkheid tot beeldbellen met mantelzorgers of familie