cure-care Vergroot uw efficiency met een camerasysteem

Camera’s winnen snel terrein in zorginstellingen. De voordelen ervan zijn groot. Met camera’s in de verblijfsruimten van uw cliënten kunt u snel beoordelen of een interventie van een begeleider noodzakelijk is. Hierdoor behoren preventieve rondes tot het verleden. Ook hoeft een begeleider de (nacht)rust van een patiënt niet langer meer te verstoren.

De mogelijkheden van cameratoezicht zijn ongekend. Omdat camera’s over steeds meer functionaliteiten beschikken, kan een camera ook een goed alternatief zijn bij verpleegoproepen. Ook akoestisch bewaken is mogelijk met een camera in de kamer.

Ook als sensor te gebruiken

Met een camera heeft u niet alleen dag en nacht zicht en beelden tot uw beschikking, moderne systemen kunnen ook alleen als sensor worden gebruikt. Deze sensor kijkt mee in de kamer en stuurt alleen een melding wanneer een cliënt bijvoorbeeld uit bed stapt of gaat dwalen. Voor iedere cliënt kunt u afzonderlijk instellen wat de alarmgebieden zijn.

Door die toegenomen functionaliteiten zijn aanvullende sensoren niet langer meer nodig. Daardoor bent u minder afhankelijk van leveranciergebonden sensoren.

Ook de privacy van cliënten of patiënten is gewaarborgd. U bepaalt zelf of er beelden worden opgenomen en bewaard blijven. Ook is het aan u om te bepalen of u de beelden wilt bekijken, waarbij deze geanonimiseerd zijn.